Boller i karry

En simpel og lækker opskrift på boller i karry over Trangia

Boller i karry

Sværhed: Begynder Forberedelsestid 5 min Madlavningstid 30 min I alt 35 min.
Antal personer: 2

Beskrivelse

Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-4 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.

Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her

Nedenfor ses et par billeder fra min vandretur på West Highland Way i Skotland, hvor jeg er i færd med at bruge min skønne Trangia 25-4 UL & Gasbrænder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sæt vand i kog

  2. Klip den ene ende af medisterpølsen og pres små stykker ud af skindet og lad dem falde ned i det varme vand. Stykkerne skal koges i cirka 10 minutter

  3. Kog vand op i den anden gryde og når vandet koger, hælder du couscousen ned i gryden (couscous og vand: forhold 1:1) og slukker for gassen. Det skal nemlig stå og trække i lidt over 5 minutter

  4. Steg smør og lad det smelte. Vær opmærksom på hele tiden at røre rundt, da især smør har let ved at brænde på Trangiaen, fordi den har en meget tynd bund sammenlignet med en almindelig gryde

  5. Tilsæt karry og lad det "brænde" af

  6. Tilsæt mel indtil sovsen er lidt fast i det

  7. Tilsæt kogevand fra medistergryden, og rør rundt indtil sovsen er jævn

  8. Tilsæt kokosmælk, få sovsen op at koge og smag til med salt

  9. Tilsæt kødboller til sovsen

Nøgleord: boller i karry, karryret, karry

Har du lavet retten med vores opskrift?

Tag #trangiaopskrifter hvis du lavede retten med vores opskrift. Følg @trangiaopskrifter på Instagram for flere opskrifter.

Anders Braun

Langdistancevandrer og Trangia-entusiast

Hej. Jeg hedder Anders, og jeg har en forkærlighed for mad over Trangia. Trangiaen er min højre hånd, når jeg er på friluftstur. Gennem årene har jeg vandret flere tusinde kilometer med Trangiaen i min rygsæk og afprøvet mange forskellige retter over det svenske stormkøkken. Disse opskrifter deler jeg ud af her på trangia-opskrifter.dk.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *