Udskriftsindstillinger:

Chili sin carne

Chili sin carne på trangia
Madlavningsmetode
Køkken
Sværhed Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 mins Madlavningstid: 20 mins I alt: 35 min.
Antal personer 2
Beskrivelse

Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.

Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her

Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.

[gallery columns="2" link="none" size="full" ids="578,579"]

Ingredienser
    Chili sin carne
  • 1 stk. squash (netto har små tortillas fra Old El Paso eller Santa Maria)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl. grøntsagsbouillon
  • 25 g mørk chokolade (chokolade kan du også bruge som alm. snack på vandreturen)
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • Olie
  • Topping (fx cheddar/harvarti, creme fraiche o.lign.)
  • Ris
  • 2 dl ris
  • 5 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Tænd trangiaen, stil en gryde på og tilsæt fedtstof og krydderier. Lad krydderierne bruse af så de opnår mere smag.

  2. Hak løg og hvidløg og tilsæt det når smøret er brunet.

  3. Hak squash og tilsæt det.

  4. Når squash er blevet møre, tilsæt da tomater, kidney bønner og bouillonterning.

  5. Når retten har simret og hele massen er blevet varm, tilsæt da chokoladen og lad retten simre i cirka 5 minutter.

  6. Smag til med salt og peber og tag derefter chili sin carnen af trangiaen og put låg over. Du kan f.eks. bruge panden eller en tallerken som låg.

  7. Tilsæt 5 dl vand til den anden gryde og kog det op på trangiaen

  8. Når vandet koger, tilsættes 2 dl ris og lad da risen koge i 10 min, hvorefter du lader risen stå og trække i 10 min.

  9. Øs lidt ris og chili sin carne op på en tallerken og top det med f.eks. hård ost og creme fraiche. Når det kommer til hård ost, foretrækker jeg cheddar eller harvarti, fordi det er oplagt til vandreturen. Jeg spiser typisk knækbrød smurt med pesto og toppet med pålæg som tør pølse og hård ost.

Note

Et lille turtip ville være at erstatte krydderier og bouillon med aromat eller en chili con carne mix fra f.eks. REMA1000.

Nøgleord: chili sin carne, chili con carne, chili, squash, aubergine
Anders Braun
Langdistancevandrer og Trangia-entusiast

Hej. Jeg hedder Anders, og jeg har en forkærlighed for mad over Trangia. Trangiaen er min højre hånd, når jeg er på friluftstur. Gennem årene har jeg vandret flere tusinde kilometer med Trangiaen i min rygsæk og afprøvet mange forskellige retter over det svenske stormkøkken. Disse opskrifter deler jeg ud af her på trangia-opskrifter.dk.