Udskriftsindstillinger:

Øllebrød

Øllebrød over Trangia
Madlavningsmetode
Køkken
Sværhed Begynder
Tid
Madlavningstid: 20 mins I alt: 25 min.
Antal personer 2
Bedste sæson Velegnet hele året
Beskrivelse

Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.

Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her

Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.

[gallery size="full" columns="2" link="none" ids="578,579"]

Ingredienser
  • 100 g øllebrødspulver (du kan naturligvis også bruge almindeligt rugbrød)
  • 4 dl vand
  • 5 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt
Instruktioner
  1. Tilsæt øllebrødspulver og vand i en gryde og kog det op (tager cirka 15 min)

  2. Når øllebrøden koger rører du rundt i den til den har en cremet konsistens (cirka 5 min. omrøring)

  3. Kom øllebrød på tallerken og lad det hvile i 5 min. Øllebrød er meget varmt efter kogning, så jeg anbefaler, at du giver det lidt tid.

Note

Øllebrødspulver er turversionen, og du kan fx købe 500 gram Struer økologisk øllebrødspulver i REMA 1000 til 18 kr. Det kan også være, at du har rugbrød eller rugbrødsrester som endeskiver hjemmefra, og det kan du naturligvis også bruge til at lave øllebrød.

Nøgleord: morgenmad, øllebrød, rugbrød, brød, grød
Anders Braun
Langdistancevandrer og Trangia-entusiast

Hej. Jeg hedder Anders, og jeg har en forkærlighed for mad over Trangia. Trangiaen er min højre hånd, når jeg er på friluftstur. Gennem årene har jeg vandret flere tusinde kilometer med Trangiaen i min rygsæk og afprøvet mange forskellige retter over det svenske stormkøkken. Disse opskrifter deler jeg ud af her på trangia-opskrifter.dk.