Udskriftsindstillinger:

Risotto med svampe

Madlavningsmetode
Køkken
Sværhed Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 mins Madlavningstid: 20 mins I alt: 40 min.
Antal personer 2
Bedste sæson Velegnet hele året
Beskrivelse

Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-4 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.

Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her

Nedenfor ses et par billeder fra min vandretur på West Highland Way i Skotland, hvor jeg er i færd med at bruge min skønne Trangia 25-4 UL & Gasbrænder.

[gallery size="full" columns="2" link="none" ids="336,331"]

Ingredienser
  • 200 gram risotto ris (grødris kan sagtens bruges som et alternativ)
  • 200 gram svampe (mængden afhænger af dit behov, og du kan vælge at købe ferske svampe eller tørrede svampe i glas (oplagt til den lange friluftstur))
  • 0,2 liter hvidvin (hvidvinen kan udelades ved brug af mere bouillon)
  • 0,5 liter bouillon vand (én bouillonterning til 0,5 l vand)
  • 25 gram smør (kan erstattes med olie (oplagt valg til den lange friluftstur))
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram parmesan ost (du kan altid skrue op og ned for mængden af parmesan)
Instruktioner
  1. Skyl svampene

  2. Pil og hak løg og hvidløg og svits dem i smør eller olie til de er klare, men uden de tager farve

  3. Svits risene sammen med løgene i 1 minut

  4. Tilsæt hvidvin og lad det koge op, så risene suger væden til sig

  5. Tilsæt bouillonvand og rør rundt med jævne mellemrum, så risene ikke brænder på. Risene skal være møre, men der skal samtidig være bid i dem

  6.  Tilsæt parmesan ost og svampe og rør godt rundt

  7. Smag retten til med salt og peber

Nøgleord: vegansk, vegetarisk
Anders Braun
Langdistancevandrer og Trangia-entusiast

Hej. Jeg hedder Anders, og jeg har en forkærlighed for mad over Trangia. Trangiaen er min højre hånd, når jeg er på friluftstur. Gennem årene har jeg vandret flere tusinde kilometer med Trangiaen i min rygsæk og afprøvet mange forskellige retter over det svenske stormkøkken. Disse opskrifter deler jeg ud af her på trangia-opskrifter.dk.