Tortilla calzone

En simpel og lækker opskrift på tortilla calzone over Trangia
Calzone over Trangia

Tortilla calzone

Sværhed: Begynder Forberedelsestid 2 mins Madlavningstid 5 mins I alt 7 min.
Antal personer: 2
Bedste sæson: Velegnet hele året

Beskrivelse

Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.

Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her

Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Start trangiaen op og stil panden på trangiaen

  2. Rør tomatpuré, oregano og timian til en pizzasauce med en ske i en lille skål, kop el.lign. Jeg brugte selv titanium-skeen fra Nordisk bestik-sættet og denne foldekop til at røre pizzasaucen i.

  3. Læg en tortilla på enten bunden af en trangia gryde eller en tallerken og smør pizzasaucen ud på tortillaen. Som tallerken bruger jeg titanium-tallerkenen fra Nordisk.

  4. Tilsæt topping som fx salami, ost og krydderier.

  5. Fold pizzaen til en calzone og steg/bag den ved høj temperatur i ét minut på hver side. Tiden afhænger af din brændsel og styrke på brænderen, men osten skal bare være smeltet

Note

Hvis du er på tur, er det oplagt at vælge en hård og tør ost og pølse som topping. Det spiser jeg typisk også til frokost på knækbrød smurt med pesto. Såfremt du ikke er på tur og har mere overskud til madlavning, kan du vælge almindelig pizzatopping ost, pølse, skinke osv.

Nøgleord: pizza, tortilla, calzone, italiensk, nem mad, hurtig mad

Har du lavet retten med vores opskrift?

Tag #trangiaopskrifter hvis du lavede retten med vores opskrift. Følg @trangiaopskrifter på Instagram for flere opskrifter.

Anders Braun

Langdistancevandrer og Trangia-entusiast

Hej. Jeg hedder Anders, og jeg har en forkærlighed for mad over Trangia. Trangiaen er min højre hånd, når jeg er på friluftstur. Gennem årene har jeg vandret flere tusinde kilometer med Trangiaen i min rygsæk og afprøvet mange forskellige retter over det svenske stormkøkken. Disse opskrifter deler jeg ud af her på trangia-opskrifter.dk.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *