En simpel og lækker opskrift på kartoffelmos med bacon og sankede planter fra stranden (strandbed og strandkål) over Trangia
Sværhed: Begynder
Madlavningstid 15 min
I alt 20 min.
Antal personer: 3
Bedste sæson: Velegnet hele året
Beskrivelse
Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.
Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her.
Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.
Ingredienser til 3 personer
200 g kartoffelmospulver (du kan naturligvis også bruge almindelige kartofler)
Vand og mælk til kartoffelmos (mængde afhænger af varebeskrivelsen, typisk 2 dl mælk)
2 pakker bacon
2 fed hvidløg
1 løg
Ærter og gulerødder på dåse (jeg brugte Bonduelle, som kan købes de fleste steder)
Salt og peber
Fedtstof til panden som smør
Sankede planter fra stranden (strandkål og strandbede)
Fremgangsmåde
Tilbered kartoffelmosen som det første med udgangspunkt i varebeskrivelsens anvisninger
Steg bacon og snit løg og hvidløg imens
Tilsæt løg og hvidløg når bacon er stegt igennem
Tilsæt dåsen med ærter og gulerødder når løgene er møre/slaskede
Når ærter og gulerødder har stegt i et par minutter, tilsætter du de sankede strandkål og strandbede
Når de sankede planter er blevet vendt og fået et par minutter, er maden klar