En simpel og lækker opskrift på simple boller på trangia.
Sværhed: Begynder
Madlavningstid 15 min
I alt 20 min.
Antal personer: 2
Bedste sæson: Velegnet hele året
Beskrivelse
Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.
Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her.
Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.
Ingredienser til 2 personer (4 stk.)
150 g hvedemel
1 tsk. sukker
¼ tsk. salt
¾ tsk. tørgær
¼ dl smagsneutral olie
¾ dl lunken vand
Fremgangsmåde
Start med at tilsætte de tørre ingredienser i den store gryde. Kom olie og vand i, og ælt dejen grundigt, indtil den er blød og smidig.
Del dejen i fire lige store stykker og tril dem til boller.
Dæk bunden af den lille gryde med bagepapir, og smør siderne med olie. Placer bollerne i gryden.
Lad bollerne hæve i cirka 1 time, eller indtil de er fordoblet i størrelse.
Rengør den store gryde og gør den klar til at bage bollerne.
Placer tre små sten, hver med en diameter på 1 cm, i bunden af den store gryde. Sørg for, at stenene ikke er lavet af flint. Stenene skal placeres, så den lille gryde kan stå stabilt. Sæt derefter den lille gryde med bollerne ned i den store gryde.
Tænd for brænderen på lav varme, og sæt gryderne på. Dæk med en pande, så kanten hænger ned over gryderne.
Bag bollerne i cirka 1 time, men husk at tjekke dem jævnligt.
Boller bagt i Trangia får ikke en brun overflade som i en almindelig ovn. Hvis du ønsker en sprød og gylden skorpe på begge sider, kan du vende bollerne efter 20-30 minutter. Vær opmærksom på, at bagetiden så forkortes til omkring 45 minutter.
Når bollerne er færdigbagte, tages de ud af gryden og får lov til at køle lidt af.