En simpel og lækker opskrift på kylling i karry på trangia:
Sværhed: Begynder
Madlavningstid: 10-20 min (afhænger af kyllingevalget: bryst eller tern)
Antal personer: 2
Bedste sæson: Velegnet hele året
Beskrivelse
Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.
Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her.
Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.
Ingredienser
3 dl. vand
2 dl. ris
200 gram kyllingebryst (evt. kyllingetern hvis du har begrænset udstyr og plads)
1 dåse kokosmælk
2 æbler
1 løg
2 fed hvidløg
Fedtstof
Fremgangsmåde
Start med at sætte risene til at koge i en stor gryde.
Mens risene koger, forbereder du de andre ingredienser til karryretten ved at skære dem ud.
Når risene er færdigkogte, fjernes de fra varmen og trækker (tjek kogetiden baseret på ristypen).
Sautér løgene i olie og tilsæt karry.
Tilsæt derefter kylling sammen med salt, peber og eventuelt ekstra karry.
Kom forårsløg og æbler i retten.
Til sidst hældes kokosmælken i, og retten får lov at simre et par minutter.