Logo

Tortilla calzone

Tortilla calzone på trangia
Tortilla calzone på trangia

En simpel og lækker opskrift på tortilla calzone over Trangia

  • Måltid: Aftensmad på Trangia, Frokost på Trangia
  • Sværhed: Begynder
  • Forberedelsestid 2 min
  • Madlavningstid 5 min
  • I alt 7 min
  • Antal personer: 2
  • Bedste sæson: Velegnet hele året

Beskrivelse

Jeg har lavet opskriften med Trangia 25-5 UL & Gasbrænder. Du kan bl.a. købe den med prisgaranti hos min samarbejdspartner Friluftslageret via dette link. Vælger du at bruge mit link og købe Trangiaen derigennem, får jeg en lille %-del af dit køb som kommission. Pengene går direkte til at betale driften af trangia-opskrifter.dk.

Ønsker du inspiration og vejledning til Trangia kogegrej, så har jeg lavet et lille skriv om det kogegrej, jeg anvender til min Trangia. Det kan du læse mere om her

Nedenfor ses et par billeder af min Trangia 25-5 UL & Gasbrænder fra mine vandreture på hhv. vandreruten Århus-Silkeborg og West Highland Way i Skotland.

Ingredienser

  •  8 stk. tortilla (netto har små tortillas fra Old El Paso eller Santa Maria)
  •  ost (pizza topping eller hård ost hvis du er på tur)
  •  salami (salchichón eller chorizo hvis du er på tur)
  •  1 dåse tomatpuré (du kan også bruge ren puré eller ketchup)
  •  oregano
  •  timian

Fremgangsmåde

  1. Start trangiaen op og stil panden på trangiaen
  2. Rør tomatpuré, oregano og timian til en pizzasauce med en ske i en lille skål, kop el.lign. Jeg brugte selv titanium-skeen fra Nordisk bestik-sættet og denne foldekop til at røre pizzasaucen i.
  3. Læg en tortilla på enten bunden af en trangia gryde eller en tallerken og smør pizzasaucen ud på tortillaen. Som tallerken bruger jeg titanium-tallerkenen fra Nordisk.
  4. Tilsæt topping som fx salami, ost og krydderier.
  5. Fold pizzaen til en calzone og steg/bag den ved høj temperatur i ét minut på hver side. Tiden afhænger af din brændsel og styrke på brænderen, men osten skal bare være smeltet

Note

Hvis du er på tur, er det oplagt at vælge en hård og tør ost og pølse som topping. Det spiser jeg typisk også til frokost på knækbrød smurt med pesto. Såfremt du ikke er på tur og har mere overskud til madlavning, kan du vælge almindelig pizzatopping ost, pølse, skinke osv.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Trangia-opskrifter.dk

    En del af Toft Digital ApS
    Mejlgade 16, st. tv
    8000 Aarhus C
    Danmark
    Annoncering