Madlavning på trangia under åben himmel har altid haft en særlig charme. Med et stormkøkken som trangia kan du på praktisk vis lave turmad på få minutter. Og selvom man kunne forestille sig at det er svært at lave mad på trangia, så behøver det ikke være særlig kompliceret eller tidskrævende.
Jeg har opnået meget erfaring med trangia mad, og hvad der virker bedst og er nemmest at have med at gøre ude i naturen. I denne artikel præsenterer jeg dig for de 5 nemmeste og lækreste opskrifter på trangia fra min trangia kogebog. Opskrifterne er velegnet til vandreturen, campingferien eller lignende.
Såfremt du ønsker at læse mere om min trangia kogebog, kan du læse mere om den herinde. Bogen kan købes som e-bog eller lommebog.
At lave tortilla pizza på et stormkøkken som Trangia er utrolig nemt og kræver kun få ingredienser. Ved at bruge tortillawraps som pizzabunde kan du hurtigt og nemt tilberede en lækker pizza, uanset hvor du befinder dig. Du kan købe små tortilla i bl.a. Netto.
Dét der er super smart med opskriften er, at den kan indeholder ingredienser, som du også spiser til frokost, fx hård ost (cheddar og primadonna) og pølse (chorizo). Med Trangia kan du tilberede tortilla pizzaer hurtigt og nemt, og du kan eksperimentere med forskelligt fyld og toppings for at tilpasse pizzaen efter dine præferencer. Det er en sjov og smagfuld måde at nyde en frisklavet pizza, uanset hvor du befinder dig.
Du kan også folde pizzaen, så den bliver en calzone, og så er der plads til en ekstra tortilla på panden.
Øllebrød er en utroligt nem, let og praktisk ret. Øllebrød er en traditionel dansk ret, der er elsket for sin enkelhed og gode smag. Den er oplagt som morgenmad og lægger en god bund. Du skal bruge meget få og billige ingredienser til at lave retten. Hovedingrediensen er rugbrød, som sagtens bare kan være endestykker/rester i stedet for hele stykker.
Hvis du pakker let og ikke har plads til rugbrød, kan du købe øllebrødspulver i bl.a. REMA1000. Du kan altid smide lidt topping på for at gøre den ekstra lækker som f.eks. kanelsukker (en turklassiker) eller frugt. Vær opmærksom på at øllebrød er meget varmt, så lad den derfor stå i et par minutter i din skål eller på din tallerken, så du ikke brænder dig.
Pasta må alt andet lige være besværligt at arbejde med, når man er på tur og kun har en lille gryde, pande mv. Dog er suppehorn oplagt at lave pastaretter med, og kombinerer du det med tomatpuré, pølser, bacon, løg og madlavningsfløde, får du en velsmagende og nem ret.
Det første du skal gøre er at starte med at stege bacon, løg og pølser. Derefter tilføjes madlavningsfløde og så lader du retten simre indtil suppehornene er kogt.
Her har vi fat i en ret, som tager lang tid at lave. Men selvom det tager tid at koge ris, er retten nem at lave. Før du skal bare lade risene simre og røre rundt i massen en gang imellem. Risotto smager også dejligt, og du kan altid skifte svampe ud med ærter eller andet eller tilføje flere grøntsager og kød for den sags skyld.
Hård ost er efter min mening en nødvendighed i risotto, for det giver en delikat smag. Samtidig kan du bruge parmesan til flere andre turretter og det tager lang tid, før det mugner.
En af de nemmeste aftensmad-retter når det kommer til antal ingredienser er pasta pomodoro. Pasta pomodoro er pasta med tomatsovs, og tomatsovsen består af hakkede/flåede tomater, løg, hvidløg og krydderi som oregano.
Jeg anbefaler suppehorn som pasta – i hvert fald hvis du er på tur. Såfremt du ikke laver mad på tur eller faktisk har mulighed for at handle ind, kan du f.eks. gå med almindelig spaghetti eller frisk pasta.